Четвърт век сем. Риджуей в България

Sep 20th, 2019 | By | Category: Разни

10 юни 2019 г. 

През изминалия месец се навършиха точно 25 години, откакто Пол и Джуди Риджуей пристигнаха в България заедно с трите си момчета и огромно желание да служат на Бога с дарбите си. 

През годините сем. Риджуей работят в редица духовни и социални области. Чрез фондацията си „Риджуейс-България” те обучават музиканти, превеждат и въвеждат хвалебни песни, съдействат за отпечатване на песнарки (както на ОЕЦ, така и на СЕБЦ), организират общоевангелски концерти в НДК и Зала “България” по повод Възкресение и Рождество

С другата си фондация “Българско дете те извършват мащабна социална дейност в редица сиропиталища, подпомагат социални институции, подсигуряват хирургическа интервенция за деца с тежки физически проблеми, а през последните години изградиха прекрасния Учебен център “Боровци” за момчета, излизащи от социални институции. 

На 5 юни на уебсайта на фондация “Америка за България” бе публикуван прекрасен репортаж за изграждането на Учебния център “Боровци” (вж. тук). Снимката е заимствана от публикацията.

Comments are closed.