VI Балканска среща на СМА

Sep 20th, 2019 | By | Category: Разни

28-30 юни 2019 г. 

Шестата поред балканска среща на Асоциацията на християните мотористи (СМА) се проведе от 28 до 30 юни близо до румънския град Клуж-Напока, разположен в живописните планини на Трансилвания. Членове на Асоциацията от Албания, България, Македония и Унгария се събраха, за да приемат в редиците си мъже и жени мотористи от Румъния, слагайки началото на местното подразделение на СМА. 

Асоциацията на християните мотористи е основана в САЩ през 1975 г. с цел  благовестието да бъде ефективно споделяно сред мотористите. По-късно СМА се развива в още над 40 държави. В България съществува от 2011 г. 

„Преди да можем да споделим вярата си с други мотористи, ние трябва най-напред да заслужим правото си да говорим, т.е. да спечелим доверието им. Това изисква  познаване на техния свят, изграждане на приятелства и взаимно уважение – споделя Данаил Георгиев, президент на СМА България и ментор за Асоциацията в Югоизточна Европа. – Независимо къде се намираме по света, невярващите мотористи трябва да разпознават в нас Божието присъствие. Сред нас има хора на различна възраст, с различни професии и църковна принадлежност. Обединяват ни вярата в Бог и любовта към мотоциклетите. Общата ни цел е да променяме света сърце по сърце.“ 

Comments are closed.